Bäddat för skratt! Ett urval av de bästa komediserierna på Netflix

Här har vi listat de komediserier vi anser vara bäst på att locka fram skratt just nu. Så det är lättare för dig att fokusera på det roliga istället för att behöva leta!

Image: Tomas Mazowski
Senast uppdaterad: 10 januari, 2022

I en vardag som just nu inte är så jätterolig med pandemier, arbetslöshet och vintermörker, kan det vara skönt att fly verkligheten en stund och titta på en rolig och kanske lite skruvad komediserie. Det brukar ju fungera som en riktig humörhöjare och att skratta anses vara bra för både kropp och själ!

Några av de bästa komediserierna på Netflix just nu

Nedan har vi listat ett urval av de komediserier vi anser vara bäst på att locka fram skratt just nu. Så det är lättare för dig att fokusera på det roliga istället för att behöva leta!

BoJack Horseman

BoJack Horseman

Denna animerade tragikomiska serie utspelas i en alternativ verklighet där anamorfiska djur samexisterar med människor och fokuserar på föredettingen BoJack Horseman. Efter att under 90-talet varit en kändis i en sitcom, lever han nu ett lugnt liv i Hollywood där han drömmer om att åter stå i rampljuset genom att skriva en biografi om sitt liv med hjälp av en spökskrivare. Han kämpar samtidigt med både depression, missbruk, och att behålla en bra relation till dem han bryr sig om men inte verkar kunna sluta såra…. 

BoJack Horseman (2014)
Skådespelare: Will Arnett, Aaron Paul, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins

IT Crowd

IT Crowd

Djupt ner i en mörk källare till det halvskumma företaget Reynholm Industries, sitter två socialt inkompetenta datanördar och hanterar IT-supporten. Det är Moss som är ett riktigt geni när det kommer till elektronik, och hans lata och gnälliga kollega Roy. Till sällskap har de sin talanglöse och jobbiga chef Jen som inte vet ett skvatt om datorer. 

Serien kretsar kring deras eskapader på jobbet och ute i verkliga livet, eskapader som för det mesta slutar dåligt… 

IT Crowd (2006)
Skådespelare: Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Matt Berry

The Good Place

The Good Place

Efter att ha dött när hon blivit blivit påkörd av en lastbil, vaknar den självupptagna och moraliskt tveksamma säljaren Eleanor Shellstrop upp i livet efter detta, till något som verkar vara paradiset. Dock har hon hamnat där på grund av en identitetsförväxling, och nu måste hon göra allt hon kan för att stanna kvar och förtjäna sin plats i The Good Place, så hon slipper hamna där hon borde hamnat - The Bad Place… 

The Good Place (2016)
Skådespelare: Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, Jameela Jamil, D'Arcy Carden, Manny Jacinto

The Kominsky Method

The Kominsky Method

I den här roliga och känslosamma serien får vi följa skådespelarcoachen Sandy Kominsky och hans bästa vän Norman Newlander. Sandy, har på äldre dar sadlat om från sin skådespelarkarriär till att numera driva sin egna skådisskola, döpt efter honom själv “The Kominsky Method”. Norman är hans tidigare agent som nyligen förlorat sin fru i cancer och bär på en stor sorg som han försöker ta sig igenom. De båda försöker hålla varandra på gott humör när de kämpar på med vardagen och vad det innebär att bli äldre, hanterar gamla och nya relationer, och försöker hitta meningen med att ens existera längre.

The Kominsky Method (2018)
Skådespelare: Michael Douglas, Alan Arkin, Sarah Baker, Nancy Travis, Susan Sullivan, Lisa Edelstein, Paul Reiser, Jane Seymour

One Day at a Time

One Day at a Time

En nyskild före detta militär till mamma, som lider av PTSD, hennes två barn och dessutom hennes gammalmodiga kubanska mamma...boende i samma hus. Den här serien följer denna hispanic-familj genom livets alla upp- och nedgångar. Mamman Penelope försöker uppfostra sina egensinniga barn ensam och när det inte går bra tar hon hjälp av sin mamma och sin stöttande hyresvärd. Serien är en nyproduktion av en sitcom från 1975 med samma namn, och tar upp aktuella ämnen som homofobi, rasism, könsidentitet, mentalsjukdom och sexism på ett roligt, charmigt, vältajmat och samtidigt meningsfullt sätt.

One Day at a Time (2017)
Skådespelare: Justina Machado, Rita Moreno, Todd Grinnell, Isabella Gomez, Marcel Ruiz, Stephen Tobolowsky

Rita

Rita

Den frispråkiga, okonventionella och ärliga läraren Rita är denna danska series huvudperson. Med är även Hjördis, hennes kollega och vän, en känslig och lite udda person som alltid finns där för Rita. Rita är en ensamstående mamma, och sköter sitt läraruppdrag på ett lite annorlunda sätt. Eleverna älskar henne men föräldrarna har ibland svårt att förstå hennes taktik och detta skapar konflikter. Hjördis är hennes ständiga stöttepelare men även kritiker. Serien tar på ett otroligt varmt, humoristiskt men även allvarsamt sätt upp hur det är att inte alltid följa givna ramar, och att stå upp för den man är och det man tror på.

Rita (2012)
Skådespelare: Mille Dinesen, Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund, Ellen Hillingsø, Nikolaj Groth, Kristoffer Fabricius, Alexandre Willaume, Morten Vang Simonsen

Home for Christmas

Home for Christmas

30-åriga Johanne är bara så trött på allt tjat om hennes icke existerande pojkvänner. Hon är den ständiga singeln och trivs bra med det. På en middag i början av december med sin familj kläcker hon ur sig att hon minsann ska ta med sin nya pojkvän på julmiddagen 24 dagar senare! Detta är upptakten till en galen jakt på sagda pojkvän, för han finns ju inte...ännu. Många skratt utlovas när Johanne dejtar friskt, men allt är inte bara guld och gröna skogar i dejtingdjungeln. Frågan kvarstår dock - kommer hon hinna träffa någon att ta hem till jul?

Home for Christmas (2019)
Skådespelare: Ida Elise Broch, Gabrielle Susanne Solheim Leithaug, Oddgeir Thune, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Edward Schultheiss, Felix Sandman, Ghita Nørby

Flaked

Flaked

Chip är en 40-nånting före detta alkoholist boende i Venice beach, Kalifornien. Han driver en stolbutik, och ser sig själv som snubben man går till när man har problem, men sanningen att säga har han en hel del av den varan själv… Hans bästa vän och rumskamrat Dennis är hans ständige följeslagare och de båda lever ett ganska barnsligt liv utan riktigt ansvar. En dag har en ny servitris börjat på deras favorithak och de båda faller för henne… När Chip’s hoptrasslade liv av lögner och halvsanningar börjar att avslöjas, blir detta ett hot både för hans viktiga image och hans nyvunna nykterhet.

Flaked (2016)
Skådespelare: Will Arnett, David Sullivan, Ruth Kearney, George Basil, Lina Esco, Travis Mills, Robert Wisdom, Mark Boone Junior

The Letdown

The Letdown

Nyblivna mamman Audrey har svårt att anpassa sig till moderskapet. Hon har en tvåmånaders bebis och livet är kaos. Hon har sömnbrist, amningen funkar inte, hennes man är inte direkt stöttande, hon har en egoistisk och självupptagen mamma… För att få någon form av support ansluter hon sig till en stödgrupp för nyblivna mödrar. Där träffar hon på flera andra mammor i hennes egna sits, och en man… Deras olika karaktärer, gemensamma problem och utmaningar ger färg till den här charmiga australiensiska komediserien.

The Letdown (2017)
Skådespelare: Alison Bell, Duncan Fellows, Sacha Horler, Lucy Durack, Celeste Barber, Leah Vandenberg, Leon Ford, Sarah Peirse

Good Girls

Good Girls

Tre mammor som bor i förorten till Michigan, två av dem systrar, har alla problem att få ihop tillräckligt med pengar för att klara en tuff vardag. Trötta på samhället som inte stöttar dem bestämmer de sig för att ta saken i egna händer och råna en lokal butik där en av dem jobbar. Dessvärre visar det sig att saken inte var så lätt som de trodde, nu är de nämligen i djupare vatten än de kunnat föreställa sig. Enda sättet ut ur soppan de skapat är att hålla ihop, till vilket pris som helst... En rafflande och spännande, humoristisk och oväntad serie som får dig att dra efter andan fler än en gång.

Good Girls (2018)
Skådespelare: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman, Matthew Lillard, Reno Wilson, Manny Montana, Lidya Jewett, Isaiah Stannard
Stäng
Close button