Test: Hur bra fungerar Surfshark med Netflix?

Populära Surfshark fungerar riktigt bra med Netflix. Den här VPN-tjänsten ger oss tillgång till en stor del av det internationella utbudet.

Image: Tomas Mazowski
Senast uppdaterad: 19 augusti, 2023
Surfshark Netflix Compatibility

Välkommen till vår artikelserie där vi undersöker hur bra olika VPN-tjänster fungerar med Netflix samt vilka länders kataloger de ger oss tillgång till.

Idag tittar vi närmare på Surfshark. En popular och prisvärd tjänst som enligt egen utsago klarar av att låsa upp det mesta på både Netflix och andra streamingtjänster.

Snabbfakta Surfshark

Medalj: VPN-tjänst rekommenderad av Netflixguiden
Expertbetyg 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0 4.5 / 5.0
Pris vid månadsbetalning: Cirka 150 kr per månad (€12.95)
Pris vid helårsabonnemang: Cirka 50 kr per månad (€3.99)
Pris vid tvåårsabonnemang: Cirka 30 kr per månad (€2.30)
Antal samtidiga enheter: Obegränsat
Öppet köp: 30 dagar
Låser upp amerikanska Netflix: Ja
Låser upp svenska Netflix utomlands: Ja
Tomas Mazowski Surfshark är en av de bästa VPN-tjänsterna för Netflix. Den är lätt att använda, kostar inte mycket om man väljer en 2-årig prenumeration och ligger i topp när det kommer till antalet upplåsta kataloger. Här får du tillgång till i princip allt som finns på Netflix.
Prova Surfshark Nu » 30 dagars öppet köp.

Vilka Netflixkataloger låser Surfshark upp?

På Netflix finns över 15 000 filmer och serier men pga geoblockering är de flesta av dem inte tillgängliga för oss som bor i Sverige. Med ett VPN kan man dock helt lagligt "låsa upp" andra länders Netflixutbud och på så sätt få ut mycket mer ur sitt Netflixabonnemang.

Surfshark är ett av de VPN som gör anspråk på att kunna komma runt de flesta streamingtjänsters VPN-blockeringar och när vi kontaktar deras kundtjänst påstår de att de ska klara av att låsa upp cirka 20 länders Netflixkataloger. Jämfört med konkurrenterna är detta många, därför är våra förväntningar högt ställda när vi inleder testet.

Hur vi testar VPN-tjänster på Netflixguiden Testmetodiken vi tillämpar är enkel och målsättningen är att göra på samma sätt som en vanlig användare hade gjort, utan att krångla till det eller försöka oss på speciallösningar.

Den provade VPN-tjänsten installeras på vår Windowsmaskin, Netflix öppnas i webbläsaren Chrome och testas mot en lista länder med varierat film- och serieutbud. Listan innehåller för närvarande ca 40 länder och det är samma som testas för alla VPN-tjänster. För varje land på listan provar vi att koppla upp oss mot VPN:et och streama en film eller serie på Netflix som ska finnas i det testade landet, men inte hos oss i Sverige. Om Netflix upptäcker att vi använder ett VPN testar vi med en annan server i samma land (ofta finns det flera att välja på) eller ber kundtjänst om hjälp. Länder där vi lyckas streama markeras med en grön bock, annars ett kryss, och vi eftersträvar att uppdatera testresultaten med jämna mellanrum.

Netflix huvudkataloger

Vi börjar med att se om Surfshark klarar av att låsa upp de största och viktigaste Netflix-länderna. Det är dessa som vi tycker är viktigast att VPN:et ger tillgång till, kort sagt de som innehåller de mest populära och intressanta titlarna. Ett exempel är serierna som Netflix licensierar från HBO, som bara är tillgängliga i USA för stunden.

Frankrike Fungerar
Japan Fungerar
Storbritannien Fungerar
Tyskland Fungerar
USA Fungerar

Med Surfshark lyckades vi låsa upp alla huvudkataloger och samtliga klarades på första försöket, utan att vi behövde byta till andra servrar eller ta kontakt med kundtjänst. Av ovanstående länder har alla utom Japan flera alternativa servrar man kan använda sig av om det skulle behövas.

Övriga Netflixkataloger

I den här listan finns alla länder som inte är någon av huvudkatalogerna. Här hittar man oftast mer nischat eller lokalt innehåll.

Argentina Fungerar inte
Australien Fungerar
Belgien Fungerar inte
Brasilien Fungerar
Bulgarien Fungerar inte
Chile Fungerar inte
Colombia Fungerar inte
Danmark Fungerar inte
Estland Fungerar inte
Filippinerna Fungerar inte
Finland Fungerar inte
Grekland Fungerar inte
Hongkong Fungerar
Indien Fungerar
Irland Fungerar inte
Israel Fungerar inte
Italien Fungerar
Kanada Fungerar
Kroatien Fungerar inte
Lettland Fungerar inte
Litauen Fungerar inte
Malaysia Fungerar inte
Mexiko Fungerar
Nederländerna Fungerar
Norge Fungerar inte
Nya Zeeland Fungerar inte
Polen Fungerar
Portugal Fungerar inte
Rumänien Fungerar inte
Schweiz Fungerar inte
Singapore Fungerar
Slovakien Fungerar inte
Slovenien Fungerar inte
Spanien Fungerar
Sverige Fungerar
Sydafrika Fungerar inte
Sydkorea Fungerar
Taiwan Fungerar inte
Thailand Fungerar inte
Tjeckien Fungerar inte
Turkiet Fungerar
Ukraina Fungerar inte
Ungern Fungerar inte
Österrike Fungerar

Jämför vi med informationen vi fick från Surfsharks kundtjänst i början av testet så ser vi att den på det stora hela stämde ganska väl. Vi lyckades inte låsa upp den schweiziska katalogen (som de menade skulle fungera) men i gengäld gick det bra i Italien och Hong Kong (som inte fanns med i deras lista).

Mängden upplåsta länder är oavsett hög, något som öppnar upp för många alternativa vägar att se filmer och serier som kanske bara är tillgängliga i enstaka marknader.

Vi noterar även att Surfshark klarar av att låsa upp den svenska katalogen, något som är bra om man t.ex. vill titta på svenska Netflix när man är utomlands på semestern.

Netflixguidens omdöme

Totalt sett klarade Surfshark av att låsa upp samtliga av Netflix huvudkataloger och 15 av våra andra testländer. Ett riktigt bra resultat som placerar tjänsten i den absoluta toppklassen bland VPN som fungerar med Netflix.

Vi gillar verkligen Surfshark och vi tycker att det är ett av de bästa VPN-alternativen för dig som gillar att streama film och serier och som är intresserad av att låsa upp ett större utbud på Netflix. Mängden upplåsta bibliotek är mycket hög, det blockeras väldigt sällan av streamingjätten och vid de tillfällen detta hände oss kunde vi oftast hitta en annan server i samma land eller få hjälp av deras kundtjänst.

Det enda som i nuläget hindrar oss från att dela ut absolut högsta betyg är att priset vid månadsbetalning är något högt, samt att det enbart erbjuds en server i Japan. Tecknar man däremot ett längre abonnemang blir kostnaden väldigt överkomlig.

Betyg: 4,5 av 5 stjärnor


Vill du prova Surfshark gratis erbjuder de 30 dagars öppet köp. Du registrerar dig och tecknar abonnemang som vanligt, men kan inom de här 30 dagarna kontakta kundtjänst, avsluta abonnemanget (utan att behöva uppge någon anledning) och få dina pengar tillbaka.

Prova Surfshark Nu » 30 dagars öppet köp.

Stäng
Close button